tisdag 1 februari 2011

Läkaren in action.

Idag har det varit tre timmars undervisning på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Dagen var en obligatorisk så kallad PU-dag, Professionell Utveckling, som fokuserar på det professionella bemötandet och handläggningen av patienten och som återkommer under hela utbildningen. Vi började i en föreläsningssal där en överläkare i njurmedicin gick igenom vad som brukar göras vid ett patientmöte, där anamnes (patientens sjukdomshistoria) och status (undersökning av patienten) är viktiga hörnstenar. Därefter hade läkaren ett samtal med en patient (riktig eller inte, det är frågan...) medan vi studenter lyssnade och observerade hela processen. Väldigt intressant!

Efter en liten bensträckare fick vi istället gå till ett kursrum där vi fick göra olika praktiska övningar som fokuserade på interaktionen mellan två individer. Även detta moment var mycket givande, vilket jag tror merparten av mina klasskamrater instämmer i.

Imorgon är det dags för HLR, Hjärt-Lung-Räddning, på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Det sägs att vi då kommer att få någon slags docka som vi sedan kan ha hemma och öva på... :)

2 kommentarer:

  1. Dags att träffa mini-anne imorgon kanske? :-) Henne fick vi träna HLR på.
    Sköt om dig! Kram! /Lina

    SvaraRadera
  2. Haha jaaa, nog fick jag träffa MiniAnne idag allt! Hon ville till och med följa med mig hem, trevligt ;)

    Sköt om dig med, "syrran"!

    Kram

    SvaraRadera