tisdag 7 februari 2012

Praktisk examination i anatomi.

Igår hade jag en praktisk examination i anatomi som inkluderade hals/huvud, thorax, buk och bäcken. Det var först frågor i totalt fyra olika grupprum på antingen modeller eller att man skulle visa rent praktiska saker; fyra frågor per rum och fyra minuter i varje rum. Alla hade olika starttider, med fyra minuters mellanrum, så förutom supertutorn som satt i varje rum var man alltid ensam där.

När det sista grupprummet var avklarat var det dags att skynda in i dissektionssalen där det var tre stationer à fyra minuter och med fyra strukturer på varje station. Här gick det ut på att känna igen och skriva ner i förväg utmärkta strukturer på preparatet, och efter dessa tre stationer var examinationen över. Totalt 28 minuter, vilket gick väldigt fort men det var ändå inte speciellt stressigt. I och för sig hade läget förmodligen varit annorlunda om jag hade varit mindre påläst, för då hade det nog känts som lite knappt om tid. Man fick reda på resultatet direkt när examinationen var klar. Av maxpoängen på 28 var man tvungen att ha 20 poäng för att bli godkänd. Jag fick 25 poäng och är väldigt nöjd med det, men hade varit nöjd oavsett vilken poäng jag hade fått så länge som det var godkänt. Det är fördelen med en tvågradig betygsskala :)

I morgon är det dags för den skriftliga tentamen i anatomi, som innefattar samma anatomiska strukturer som den praktiska examinationen men på tentan går det istället ut på att förklara saker som strukturers funktion, läge och innervation. Till skillnad från DFM2-tentans sju timmars skrivtid är anatomitentan bara på tre timmar, och omfattar bara 6 hp jämfört med 30, vilket känns betydligt mer humant. Håll tummarna för mig i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar