lördag 20 september 2014

Kikar in.

Hej på er!

Här har det varit tyst från min sida ett bra tag nu. Har av diverse anledningar varken haft lust eller ork att skriva blogg. Termin 7, som var kirurgterminen, var som väntat väldigt tuff men ofta också rolig. Tyvärr var mina energinivåer nära nollan större delen av terminen så det känns lite "dimmigt" att försöka minnas så mycket detaljer från kursens innehåll... Men jag tog mig i alla fall genom alltihopa och med gott resultat. Det som överraskade mig mest var nog att jag fattade ett stort intresse för ortopedi, ett område som jag tidigare hade föreställt mig skulle vara ganska tråkigt. 

Under sommaren tillbringade jag lite drygt åtta veckor som undersköterska på en akutmottagning. Det var både mycket lärorikt och spännande, samtidigt som det stundtals var så stressigt att kaoset var ett faktum. Jag kan absolut tänka mig att jobba en del på akuten framöver, även om jag varken skulle vilja eller orka med hela min yrkeskarriär på ett sådant ställe. Förutom att jobba hann jag även med att umgås med nära och kära, samt inte mindre än tre kortare och längre resor innan skolan satte igång igen. 

Nu är det återigen höst och termin 8 har nu pågått i tre veckor. Denna termin är väldigt annorlunda jämfört med övriga terminer. Det är nämligen en termin helt ägnad åt examensarbetet i medicin på 30 högskolepoäng. För min del kommer denna termin mycket lägligt då jag ärligt talat är ganska skoltrött. Inte trött på ämnet medicin som sådant, för det tycker jag är intressant och vill fortsätta utforska. Men jag är bara trött på den ständiga pressen och dåliga samvetet som ofta kommer på besök när jag tillåter mig att göra saker som inte har med skolan att göra. Nu ska jag göra det bästa av denna termin för att få tillbaka i alla fall lite av motivationen att trycka in information och ha praktik nästa termin. Hur ofta jag kommer skriva här återstår att se då jag just nu måste fokusera på att göra saker som jag mår bra av, och ha så få måsten och tvång som möjligt i tillvaron. Men jag måste ändå erkänna att det var lite kul att kika in och skriva detta inlägg. :) 

1 kommentar:

  1. joyofsatan.org
    exposingchristianity.org
    https://exposingthelieofislam.wordpress.com/
    http://www.666blacksun.net/

    SvaraRadera